RcaIeftin.ro

Asigurari Auto

Conform statisticilor din domeniu, romanii isi asigura in primul rand masina si abia apoi se gandesc la posibilitatea de a incheia o asigurare de viata sau una destinata familiei. La noi in tara, aproximativ o treime din piata de asigurari generale este reprezentata de vanzarile de polite RCA.
Totodata, aceste asigurari auto reprezinta si sursa principala de pierderi pentru asiguratori, avand in vedere faptul ca nu exista un echilibru intre tarifele practicate pentru politele RCA si valoarea despagubirilor.
Preturile pentru asigurari auto sunt destul de reduse, in special in cazul politelor RCA. Pe de alta parte, valoarea despagubirilor creste de la an la an. De asemenea, in fiecare an se stabilesc alte limite maxime de despagubire, din ce in ce mai mari, care ar trebui sa fie corelate cu cresterea primei de asigurare, ceea ce nu se intampla decat la cativa asiguratori.
Companiile de asigurari se afla intr-o competitie permanenta pentru cele mai mici preturi de pe piata, pentru a pastra clientii si cota de piata, cu toate ca acest trend se soldeaza cu pierderi financiare lunar si anual.
Cele doua tipuri de asigurari auto ar putea sa isi schimbe pozitiile pe piata, avand in vedere intentia Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) de a impune ca cererea de despagubiri pe polita RCA sa se faca de pagubit la propria companie de asigurari. O astfel de schimbare poate duce la disparitia Casco si la o alegere mai atenta a politei RCA.
Soferul se va orienta in special spre o asigurare cu beneficii, la o companie de asigurari de incredere, care sa ii garanteze acordarea de despagubiri in momentul in care acesta este implicat intr-un accident si el este cel pagubit.
Majoritatea companiilor de profil ofera asigurari auto, printre acestea numarandu-se: Astra Asigurari, Asirom, Uniqa Asigurari, Carpatica Asigurari, Omniasig, ABC Asigurari, Euroins, Groupama, Generali, Allianz-Tiriac si altele.
Polita RCA este standard, acoperind aceleasi riscuri, indiferent de compania la care se incheie asigurarea. In schimb, preturile difera de la caz la caz, atat in functie de istoricul la volan al soferului, cat si in functie de calculele companiei referitoare la prima de asigurare.