RcaIeftin.ro

Cel mai ieftin RCA

Interesul principal al soferilor atunci cand vine vorba de incheierea sau reinnoirea politei auto obligatorii este sa gaseasca cel mai ieftin RCA de pe piata. Atat timp cat polita este una standard, pretul devine singurul aspect care diferentiaza.

Cum poate fi gasit cel mai ieftin RCA?

Soferii au la dispozitie un calculator RCA, oferit de Pintilie Broker de Asigurare (PBA), prin intermediul caruia pot afla tarifele de la mai multe companii de asigurari pentru masina proprie. Pentru a calcula pretul, este nevoie de introducerea unor informatii referitoare la sofer (data de obtinere a permisului, localitatea, CNP, daca se incadreaza intr-una dintre urmatoarele categorii sociale – pensionar, bugetar, student, somer) si la autovehiculul care va fi asigurat (seria de sasiu, marca, model, tip de combustibil folosit, putere, capacitate cilindrica si altele).

Calculatorul va oferi o lista de preturi cu cel mai ieftin RCA, din care soferul are posibilitatea sa aleaga ceea ce considera ca este mai avantajos pentru el si masina lui.

Cel mai ieftin RCA poate fi obtinut atat prin compararea tarifelor existente la mai multe companii de asigurari, cat si prin intermediul sistemului bonus-malus. Mai exact, prin intermediul componentei de bonus. Atunci cand un sofer reuseste sa nu provoace nici un fel de daune si sa nu fie implicat in accidente, el se va incadra intr-o anumita categorie de bonus, care ii va aduce reduceri la prima de asigurare.

Clasele de bonus sau de malus nu se transfera in momentul in care masina este vanduta. Noul proprietar nu va nici sanctionat daca masina pe care a cumparat-o a provocat daune si nici nu va primi reduceri daca fostul sofer a reusit sa nu fie implicat in accidente. Practic, fiecare sofer in parte ramane cu istoricul propriu la volan.

Drum bun!