RcaIeftin.ro

Casco, necesitate sau optiune?

Asigurarea Casco poate fi vazuta de multi soferi doar ca o asigurare optionala, pe care o poti incheia sau nu. Atat timp cat cei care nu detin un Casco nu sunt amendati, ei considera ca nu este obligatoriu sa detina o astfel de asigurare. Acestia uita insa un aspect major, si anume faptul ca asigurarea Casco se incheie pentru propria masina, deci in interes personal.
Daca un sofer este implicat intr-un accident, el este cel vinovat si masina lui este avariata, va avea nevoie de bani pentru realizarea reparatiilor necesare. Cel care nu detine un Casco va fi nevoit sa plateasca din buzunarul propriu, ceea ce nu reprezinta cea mai fericita situatie, mai ales atunci cand cheltuielile sunt destul de mari. Sa nu mai vorbim despre cazul in care este vorba de dauna totala.
Se recomanda oricarui sofer sa ia in considerare asigurarea Casco ca pe o necesitate si nu doar ca pe o optiune, avand in vedere faptul ca, la nevoie, polita de acest tip vine cu beneficii majore.
O polita Casco acopera urmatoarele riscuri: coliziuni, rasturnari, caderi de corpuri pe masina, daune provocate din cauza unor calamitati naturale, furtuna, grindina, alunecari de teren, trasnete, incendiu, la care se adauga incendiul, furtul partial sau total si vandalismul.
Unele companii vin cu beneficii suplimentare pentru asigurarea Casco sau acoperirea unor riscuri suplimentare, cum ar fi daune aparute la masina atunci cand circula pe off-road sau defectiunile aparute in urma intrarii apei la motor. De asemenea, poate fi asigurata asistenta rutiera extinsa.
Asigurarea Casco se incheie doar daca exista o Inspectie Tehnica Periodica (ITP) realizata recent. De asemenea, companiile incheie asigurari auto facultative doar pentru masini cu o varsta maxima de 8-10 ani.
Pretul unei asigurari Casco se calculeaza tinandu-se cont de raportul dintre valoarea de nou a masinii, care se stabileste pe baza unor cataloage speciale de preturi, si gradul de uzura al masinii.