RcaIeftin.ro

Rca pierdut?

Lipsa unui RCA sau un RCA expirat poate atrage dupa sine amenzi cuprinse intre 1000 si 2000 de lei, precum si retinerea certificatului de inmatriculare a masinii. Daca nu vrei sa ajungi in aceasta situatie, este necesar sa detii o polita obligatorie pentru masina care sa fie valabila.
Mai exista si posibilitatea ca un sofer sa isi piarda RCA-ul, caz in care acesta nu mai are acoperire si de asemenea poate fi sanctionat de politia rutiera. Ce e de facut intr-o astfel de situatie?
Soferul nu va trebui sa incheie din nou polita, asa cum ar putea crede unele persoane la prima vedere. Practic, atat timp cat polita era inca valabila si asigurarea s-a platit pentru o anumita perioada de timp (6 luni sau un an), nu este nevoie sa se incheie o alta asigurare.
Soferul trebuie sa se adreseze direct brokerului de asigurari la care si-a incheiat RCA-ul, iar aceasta va elibera un duplicat. Duplicatul politei RCA este la fel de legal ca si polita originala, astfel ca un conducator auto nu trebuie sa isi faca probleme.